De Hoeve

Welkom op de website van De Brandevoortse Hoeve. Dé plek in Helmond voor uw lekkerste eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien, diverse andere groenten & fruit en streekproducten. Deze zijn allemaal te verkrijgen in onze boerderijwinkel.

Daarnaast kunt u bij ons ook genieten van een drankje en een klein hapje op ons zonnig terras, of bij slecht weer binnen in de Hoeve zelf. Hier kun je binnen lekker zitten en kunnen boven vergaderingen en bijeenkomsten gehouden worden. Voor de kinderen is er een speelweide met diverse speeltoestellen, traptractors en in het seizoen een spannend maïsdoolhof.

Graag nodigt de familie Habraken u uit op de boerderij, zodat u kunt proeven, zien en beleven wat zij u te bieden hebben!

In de Hoeve zelf hebben wij een ruime zaal in boerderijstijl met een verhoogde zithoek, tafels bij de open haard en een bargedeelte. Daarnaast kunt U ook zitten in onze serre waar bij goed weer de deuren lekker open staan.
 
In de zaal is ruimte voor verschillende vieringen. Van jubilea tot bedrijfsuitjes tot familiedagen. Dit eventueel in combinatie met een koud en warm buffet of diverse lekkere hapjes, van eenvoudig tot luxe en uitgebreid. Er zijn talloze mogelijkheden die op maat afgesproken worden bij eventuele interesse.

Boven in de Hoeve bevindt zich onze vergaderzaal. In deze sfeervolle ruimte kan rustig vergaderd worden op comfortabele stoelen. Van kleine groepjes tot aan grotere gezelschappen van ongeveer 45 personen. Diverse opstellingen en tafelindelingen zijn mogelijk in deze flexibele ruimte.

Natuurlijk ontbreken de diverse vergaderattributen en wifiverbinding niet en kunnen wij in samenspraak ook zorgen voor een goed gevulde maag tussen de vergaderingen door of als afsluiter van een intensieve werkdag.

Brandevoortse Hoeve kent haar geschiedenis op de Diepenbroek, op een paar honderd meter afstand van waar ze nu gevestigd zijn. Hier staat sinds 1881 de boerderij van de familie Habraken. Op deze locatie is Hein Habraken destijds een gemengd bedrijf begonnen met enkele dieren en groenten.

Daarna heeft de oudste zoon, Hans Habraken het overgenomen, die verder is gegaan met alleen groenten en fruit. Zo’n 30 jaar geleden is de vrouw van Hans, de moeder van de huidige eigenaars, gestart met een winkeltje aan huis, om daar de producten direct aan de klant te verkopen. Sinds 2000 hebben Stefan en Maikel Habraken de leiding over het bedrijf. In 2002 werd bekend dat de boerderij weg zou moeten, in verband met de bouw van Brandevoort. En in 2008 werd begonnen met de bouw van de nieuwe boerderij aan de Medevoort. Inmiddels is die voltooid en kunt u ouderwets genieten van de lekkerste asperges en aardbeien.

De Brandevoortse Hoeve, aan de rand van Brandevoort op slechts een kwartiertje wandelen van het bijzonder fraaie centrum in De Veste en tien minuutjes wandelen vanaf Station Brandevoort. Dus een geschikte gelegenheid om bij ons bij te komen na een bezoekje aan de wijk. Of als start/eindpunt van een mooie fietsroute door de omgeving!