De Hoeve

Welkom op de website van De Brandevoortse Hoeve. Dé plek in Helmond voor een fijne lunch, lekker spelen in onze Speelschuur en uw lekkerste eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien, diverse andere groenten & fruit en streekproducten. Deze zijn allemaal te verkrijgen in onze boerderijwinkel.

U kunt bij ons ook genieten van een drankje en een klein hapje op ons zonnig terras, of bij slecht weer binnen in de Hoeve zelf. Wij richten ons vooral op de lunch en hebben een uitgebreide kaart met o.a. lekkere broodjes, salades en snacks. Voor de kinderen is er een speelweide met diverse speeltoestellen en in het seizoen een spannend maïsdoolhof.

Graag nodigt de familie Habraken u uit op de boerderij, zodat u kunt proeven, zien en beleven wat zij u te bieden hebben!

In de Hoeve zelf hebben wij een zaal in boerderijstijl met een verhoogde zithoek, tafels bij de open haard en een bargedeelte. Daarnaast kunt U ook zitten in onze serre of onder de overkapping.

In de zaal is ruimte voor verschillende vieringen. Van jubilea tot bedrijfsuitjes tot familiedagen. Dit eventueel in combinatie met een koud en warm (lunch)buffet of diverse lekkere hapjes, van eenvoudig tot luxe en uitgebreid. Er zijn talloze mogelijkheden die op maat afgesproken worden bij eventuele interesse.

Boven in de Hoeve bevindt zich onze vergaderzaal. In deze sfeervolle ruimte kan rustig vergaderd worden op comfortabele stoelen. Van kleine groepjes tot aan grotere gezelschappen van ongeveer 45 personen. Diverse opstellingen en tafelindelingen zijn mogelijk in deze flexibele ruimte.

Natuurlijk ontbreken de diverse vergaderattributen en wifiverbinding niet en kunnen wij in samenspraak via een lunch ook zorgen voor een goed gevulde maag tussen de vergaderingen door of als afsluiter van een intensieve werkdag.

Brandevoortse Hoeve kent haar geschiedenis op de Diepenbroek, op een paar honderd meter afstand van waar ze nu gevestigd zijn. Hier staat sinds 1881 de boerderij van de familie Habraken. Op deze locatie is Hein Habraken destijds een gemengd bedrijf begonnen met enkele dieren en groenten.

Daarna heeft de oudste zoon, Hans Habraken het overgenomen, die verder is gegaan met alleen groenten en fruit. Zo’n 30 jaar geleden is de vrouw van Hans, de moeder van de huidige eigenaars, gestart met een winkeltje aan huis, om daar de producten direct aan de klant te verkopen. Sinds 2000 hebben Stefan en Maikel Habraken de leiding over het bedrijf. In 2002 werd bekend dat de boerderij weg zou moeten, vanwege de bouw van Brandevoort. In 2008 werd begonnen met de bouw van de nieuwe boerderij aan de Medevoort waar u al een tijd ouderwets kunt genieten van de lekkerste asperges en aardbeien, een heerlijke lunch en een lekkere bak koffie.

De Brandevoortse Hoeve, aan de rand van Brandevoort op slechts een kwartiertje wandelen van het bijzonder fraaie centrum in De Veste en tien minuutjes wandelen vanaf Station Brandevoort. Dus een geschikte gelegenheid om bij ons bij te komen na een bezoekje aan de wijk. Of als start/eindpunt van een mooie fietsroute door de omgeving!